Μαγική η πρώτη θεατρική προσπάθεια από τα παιδιά της Γέφυρα Ζωής

29
Δεκ

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Χαϊδαρίου (πρώην ΝΕΛΕ) την Τέταρτη 27-12-17 , η Εκπαιδευτική Θεατρική Ομάδα του εθελοντικού Πολυχώρου Παιδιών & Νέων με Αναπηρία της Γέφυρα Ζωής  παρουσίασε με τον δικό της ξεχωριστό Μαγικό τρόπο την πρώτη τους θεατρική στιγμή , (Οι Μάγισσες που μισούσαν τα Χριστούγεννα), από το πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο:

«Η μάγισσα Φρικαντέλα» σε θεατρική διασκευή από της εθελόντριες της Γέφυρα Ζωής, Γιώτα Μαντζαβίνου & Βίκυ Νικολέα.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Χαϊδαρίου  αποδεικτικέ τελικά πολύ μικρή, μπροστά σε ένα κοινό που την γέμιζε ασφυκτικά ακόμα και με όρθιους, τα παιδιά της Γέφυρα Ζωής πλημμύρισαν με της  φωνές, τα  χαμόγελα, και της χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους, και κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι του παραμυθιού, τραγουδώντας και χορεύοντας στην πρώτη τους θεατρομουσικοχορευτική τους παράσταση προκαλώντας συγκίνηση και προκλήσεις, σε ένα παιδικό παραμύθι, βγάζοντας νοήματα που στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής έχουν χαθεί ή έχουν χάσει την ουσία τους, μέσα από αυτήν την πρώτη τους θεατρική στιγμή μας έβγαλαν σημαντικές έννοιες σε όλους όπως η Αγάπη, ο Εθελοντισμός, και παράλληλα όμως φρόντιζαν να μας διασκεδάσουν με τον δικό τους μαγικό τρόπο και μας  προσφέρνουν ένα θέαμα που τους μαθαίνει πρωτίστως την αξία της δημιουργικότητας και του δικού τους  θέλω .

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

 Η Ανεξάρτητη βουλευτής κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου φανερά συγκινημένη δήλωσε στο τέλος της παράστασης :

Είναι μια προσπάθεια καρδίας & αξιοπρέπειας αυτό που γίνεται εδώ και δίνει ευχαρίστηση στους συμμετέχοντες και καμάρι σε όσους είμαστε τριγύρω και έχουμε αγκαλιάσει την Γέφυρα Ζωής που αποδεικνύει  μέσα από της δράσεις της ότι μπορεί  να κάνει  θαύματα, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και όλες.

Ο  Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος δήλωσε :

Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο ταξίδι της Γέφυρα Ζωής για αυτή τη νέα πρόκληση, που είναι αποτέλεσμα αγάπης και μιας συλλογικής προσπάθειας, και πάλι μπράβο σε όλους και όλες. Αξίζουν το χειροκρότημα μας .

Επίσης ήταν μαζί μας , Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος κ. Χουδελούδης Μόσχος, ο Δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Βορέας Κωνσταντίνος, & ο Διευθυντής του 8ου Γυμνάσιου κορυδαλλού κ. Λάζαρος Αλεξανδρίδης κ.α.

Τέλος ο Πρόεδρος της Γέφυρα Ζωής κ. Διονύσης Γουράνιος , ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και την αγάπη τους προς τα παιδιά & τους εθελοντές του εθελοντικού Πολυχώρου παιδιών & νέων με αναπηρία της Γέφυρα Ζωής.

 

 

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους :

ΦΟΥΡΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗ στο Ίλιον, Θηβών 508 & Πατρόκλου.
Λουξ Ζαχαροπλαστείο. Αγ. Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 32.
 Top Sound Νίκος Αναστασόπουλος Ηχητική & Φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων.

Τον Δήμο Χαϊδαρίου για την παραχώρηση του Χώρου.

Τον φωτογράφο της παράστασης & καθηγητή του 8ου Γυμνάσιου κορυδαλλού  κ. Γιώργο Τσίγκα.
καθώς και τα παιδιά σχολής Ευ Ζωή και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, για την συμμετοχή τους !!

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μελιδωνιάτη την Εβίτα Παπαδοπούλου Υπεθ. Δημοσίων Σχέσεων, αλλά και σ’ όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που  βοήθησαν για την πραγματοποίηση της πρώτη μας θεατρικής στιγμής & συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά μας!!!

Translate »