Eγκαίνια του νέου εθελοντικού πολυχώρου της ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

06
Οκτ

Πλήθος κόσμου & επίσημων παραβρέθηκαν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00μ.μ στην Ιερά Οδο 310 & Κύπρου, στο Χαϊδάρι, για τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου εθελοντικών δραστηριοτήτων για παιδιά & εφήβους με αναπηρία, της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μ.ε.Α. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

unnamed

unnamed2

 

Η Γέφυρα Ζωής ιδρύθηκε 3 Δεκεμβρίου του 2012 από άτομα που είτε έχουν Α.μ.ε.Α. στην οικογένειά τους “είτε είναι φίλα προσκείμενοι με περισσεύματα αγάπης για αυτούς τους καθημερινούς μικρούς μας ήρωες”. Ένας από τους πρώτους στόχους της Γέφυρας ήταν η εύρεση μιας στέγης για να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς παιδιά και έφηβοι με ειδικές ικανότητες

14556776_10209281019636330_6341911876287370932_o%cf%87

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

unnamed3

unnamed4

unnamed5

unnamed6

Ο πολυχώρος που εγκαινιάστηκε περιλαμβάνει χώρους εθελοντικών δράσεων και γραφείων 390τμ με σκοπό να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των παιδιών & έφηβων με αναπηρία.

Στη Γέφυρα Ζωής οργανώνονται, μεταξύ άλλων, εργαστήρια ειδικής αγωγής, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων και παιδιών, θεατροθεραπείας καθώς και άλλες δια δραστικές ποίκιλες ψυχαγωγικές δράσεις.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών κος Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου.

unnamed7

Ο Πρόεδρος της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ κ. Διονύσης Γουράνιος στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κύριοι στόχοι της ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ είναι, η μέριμνα για τα άτομα με νοητική υστέρηση & φάσμα αυτισμού. Στόχος ΔΕΝ είναι να υποκαταστήσουμε τα κέντρα αποκατάστασης αλλά να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά εθελοντική δημιουργική απασχόληση και επιστημονική υποστήριξη τα απογεύματα της καθημερινότητας τους.

unnamed8

unnamed90

unnamed91
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος,

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας,

ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

η Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου.

ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής κος Τζόκας,

ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κος Χρήστος Καπάταης,

η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

ο Δήμαρχος Χαιδαρίου κος Μιχάλης Σελέκκος

ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κος Γιώργος Καπλάνη

o κ. Νίκος Καμπανόπουλος Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο

o Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Τεχνικών Έργων, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Δόμησης κ. Βορρέας Κωνσταντίνος,ο Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Χουδελούδης Μόσχος,ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Αιγάλεω κ. Στέλιος Βασιλειάδης,ο Επικεφαλής των «Πολιτών σε δράση Χαιδαρίου» κ. Θοδωρής Σπηλιόπουλος, ο Επικεφαλής της Παράταξης Χαιδάρι Ξανά, κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου», κ. Κ.Φώτης Κουγιουμτζης, η Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου κα Ειρήνη Γεωργιάδη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κος Στέφανος Παπαδόπουλος,ο Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών κος Βαγγέλης Αυγουλάς,ο κ. Γιάννης Λυμβαίος Πρόεδρος Ποσκαμεα , η Σύμβουλος της Περιφέρειας για θεματα αναπηρίας κα Βιβή Τσαβαλιάο ,ο Πρόεδρος του ΚΕΑ/ΑΜΕΑ κ. Νίκος Λιανός, εκπρόσωπος του πανελλήνιου συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος κ. Βασίλης Κωνσταντινόπουλος , ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου κ. Στράτος Εγγλέζος, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Περιστερίου κ. Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, η κα. Χρυσαυγή Καρυακατζή από το κολλέγιο aegian, η κα. Φωτεινή Μάργαρη ΠΕΚΑΜΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ , η κα. Ιωάννα Σανκίρη από το ίδρυμά Θεοτόκος, η κα Τζένη Μπέτση Γραμματέας Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, ο κ. Χρήστος Κουκουδίνης πρόεδρος Έρισμα & μέλος εκτελεστικής Ποσκαμεα , ο κ. Ευθυμιάδης Πάτρικ – Έντουαρντ από την Εφημερίδα Αιγάλεω, ο κ. Αντώνης Δεωνάς από το pitsounicity.gr , και πλήθος κόσμου

Ευχαριστούμε για την σημαντική βοήθεια την παρουσία της δύναμης από το Αστυνομικό τμήμα & ασφάλειας Χαϊδαρίου, καθώς και την Τροχαία Αιγάλεω.

Σημαντικές επίσης ήταν και οι προσφορές από επαγγελματίες & εταιρίες για την οργάνωση των εγκαινίων, η Γέφυρα Ζωής ευχαριστεί:

P-j Σαββιδη θολοί προστασίας εκδηλώσεων , Αίτνα catering, την εταιρία Βίκος Φυσικό Μεταλλικό νερό, Top sound ηχητική κάλυψη , Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Φούρνος ο Θανάσης, moncafe 5min, Ζαχαροπλαστείο Αθηνά, Ζαχαροπλαστείο Λουξ, Αρτοποιό Στάρι & μέλι, Τσάνταλη Wines, τον κ. Μανώλη Ζερβάκη απο την εταιρεία παροχής υπηρεσιών παιδικής ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής απασχόλησης Playnart, τον Δημήτρη Καφετζή Επαγγελματικές Φωτογραφίσεις, Ζαχαροπλαστείο ΠΑΣΣΑΡΕΛΑ, Φούρνος Το Χωριάτικο, το εργαστήριο Μπουγάτσας Ο ΣΑΒΒΑΣ, παραγωγή προϊόντων ζύμης Κρεμμύδα –Καρανατση, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Λόφου Γλυκοαπολαύσης, Φούρνος Πατσής, Φούρνος Αγαθής, Αρτοποιό Θεοδώρα Οικονόμου, Αρτοποιό Ζαχαροπλαστείο Βεργίνα , Αρτοσκευάσματα το Κουκουτσάκι, AVAKXL καταψυγμένα προϊόντα, Αρτοποιείο Το Σμυρνείκο, Αρτοποιείο Δρακόπουλος.

Τελος τον χορηγό επικοινωνίας μας στο κόκκινο 105.5

Το Δ.Σ. της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ευχαριστεί από καρδίας τους εθελοντές της για την πολύτιμη & σημαντική βοήθεια τους.

Σας περιμένουμε όλους να μας γνωρίσετε

Ιερά οδός 310 Χαϊδάρι

Tel: +30 211 21 43 437 Email: info@gefirazois.gr Web: https://www.gefirazois.gr/

Translate »