Ο χορός λοιπόν γεφυρώνει τις ζωές όλων μας…..

07
Μαΐ

Μια μαγική χορευτική παράσταση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου στην Ζάκυνθο  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακινάδου  Ζάκυνθου, αφιερωμένη στην Γέφυρα ζωής

Μία παράσταση γεμάτη συγκίνηση  και πολλά χαμόγελα άλλα και μηνύματα  αισιοδοξίας ελπίδας….με 215 χορευτές επί σκηνής, με θέμα “…θυμάσαι μαμά;”. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, που πέτυχαν και με το παραπάνω χορεύοντας, παίζοντας ή τραγουδώντας, να στείλουν μήνυμα πως όταν γελούν… υπάρχει ακόμα ελπίδα.
Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο που παρουσιάζει τις δράσεις και το έργο που γίνονται στην “Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ.”

Ακολουθήσε η ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. της Γέφυρα Ζωής  κ. Διονύση Γουράνιου ο οποίος δήλωσε φανερά συγκινημένος σε ένα αμφιθέατρο ασφυκτικά γεμάτο  :

Με ξάφνιασε ιδιαίτερα όταν με επισκέφθηκε στον Πολυχώρο μας η Αναστασία εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου  και μου ανακοίνωσε ότι σκοπεύουν μετά από απόφαση του Δ.Σ. να στηρίξουν χορεύοντας οικονομικά  τις προσπάθειες της Γέφυρα Ζωής

Δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψω το πώς ένιωσα !
Χαρά, συγκίνηση, αγαλλίαση ψυχής …. και κυρίως κουράγιο και ελπίδα για να συνεχίσουμε τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά όλοι εμείς για να κρατήσουμε την πόρτα της Γέφυρα ζωής ανοιχτή!

Τυχεροί οι μαθητές-τριες που ανήκουν σε αυτόν τον σύλλογο, δίπλα σε ανθρώπους που τους νοιάζονται και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους περάσουν αξιόλογα συμβολικά μηνύματα, όπως Αγάπη, Αλληλεγγύη και κυρίως Ανθρωπιά.

Και κλείνοντας δήλωσε, Ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες , στα παιδιά που έτρεχαν όλο αυτό το διάστημα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης τον χοροδιδάσκαλο τους , αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε και υποστήριξε αυτήν την πρωτοβουλία, τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την κοινωνική τους ευαισθησία και για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς από ολόκληρη τη χώρα, ενώ το τμήμα παραστάσεων που έκλεισε την εκδήλωση άφησε τους πάντες άφωνους. Δεν έλειψαν τραγούδια με την υπέροχη και πολλά υποσχόμενη Νίκη Αρβανιτάκη συνοδευόμενη στο πιάνο από τον ταλαντούχο Διονύση Τουρκάκη.

Μελωδίες, τραγούδια, χοροί, φαντασία και Ζωή ήταν τα συστατικά της μουσικο-χορευτικής εκδήλωσης που παρουσίασαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου για να δημιουργήσουν τη δικιά τους “Γέφυρα Ζώης” και να μεταφέρουν σε όλους το μήνυμα “να αγκαλιάσουμε όλοι τη μαγεία, του να είναι κανείς διαφορετικός”.
Όσο για το φινάλε, το αργεντίνικο τάνγκο από τους Δώρα Μαγδαληνου, Διονύση Μάργαρη και Αλεξάνδρα Τυρογαλά κέρδισε τις εντυπώσεις.

Φυσικά τα χαμόγελα όλων έκλεψαν οι μικροί χορευτές που δεν σταμάτησαν στιγμή να διασκεδάζουν τον κόσμο, δείχνοντας το ταλέντο τους με την επιμέλεια, τη διδασκαλία και φροντίδα του Διονύση Αρκαδιανού. Πρόκειται για έναν άκρως δραστήριο και γεμάτο ευαισθησίες σύλλογο του οποίου τα μέλη με κάθε τρόπο φροντίζουν πέρα από την παραγωγή πολιτισμού. Να διατηρούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εκδηλώσεών τους τα παιδιά.
“Είναι ωραίο να προσφέρεις τραγουδώντας και χορεύοντας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Είναι ωραίο να δίνεις λίγο από την ψυχή σου κ να κάνεις και άλλους ανθρώπους να γελούν. Γίνεσαι νομίζω καλύτερος άνθρωπος και αυτό είναι το κυριότερο μέλημα του Συλλόγου να δίνει κάθε χρόνο, κάθε φορά ωραίες εικόνες, ωραία συναισθήματα μέσα από το χορό, το τραγούδι, μέσα από τα βήματα και την μουσική αλλά ξέρετε τι θα μας έκανε υπερήφανους εμάς εδώ; Αν μετά από πολλά – πολλά χρόνια σας ρωτήσουν τα παιδιά σας «Θυμάσαι Μαμά;» Θυμάσαι πόσο ευτυχισμένος ή ευτυχισμένη ήμουν όταν χόρευα; Φανταζόμουν ότι πετώ στον γαλάζιο ουράνιο και χαμογελούσα. Γιατί η Αλήθεια είναι ότι όταν γελάει ένα παιδί υπάρχει Ελπίδα” δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Έφη Σπαθάκη.

Leave a Comment

Translate »