Χρυσά» Καλάθια, πέτυχαν οι μαθητές  του 2ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας μαζί με  τα παιδιά της  Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ.

22
Μαΐ

Γέμισε ασφυκτικά την Δευτέρα 21 Μάιου το πρωί το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας “Μαριαλένα Κορδαλή”,  από μαθητές του 1ου &  2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, σε μια δια δραστική μέρα χαράς και δημιουργίας, Το «τζάμπολ» του αγώνα το έκανε ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους μαθητές τονίζοντας το σπουδαίο παράδειγμα αγώνα ζωής αλλά και των μηνυμάτων ελπίδας και αισιοδοξίας που δίνουν αλλά κυρίως την ανιδιοτελή προσφορά χαράς και παιχνιδιού που προσφέρουν στα παιδιά  του εθελοντικού πολυχώρου παιδιών & νέων με αναπηρία της Γέφυρας Ζωής που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τη στήριξη, και την αγάπη μας. 

Ακολουθήσε ενημέρωση από τον  Διευθυντή του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας κ. Διονύση Βυθούλκα και τον Πρόεδρο της Γέφυρα Ζωής  κ. Διονύση Γουράνιο για την σημασία της εκδήλωσης με τον  τίτλο (Τριποντά Ζωής)

Σκοπός της Δράσης αυτής ήταν  η εξωτερίκευση του πλούσιου ψυχικού κόσμου των παιδιών της Γέφυρα Ζωής που μαζί με τα παιδιά του 1ου &  2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας έγιναν ένα και μπόρεσαν για λίγο να ξεχάσουν να τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Στη ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα τα «χρυσά» καλάθια, που πέτυχαν οι  μαθητές του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας μαζί με τα παιδιά της Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ, χάρισαν χαμόγελα σε όλους μας, και έστειλαν το μήνυμα τους για ένα αισιόδοξο μέλλον, Έτσι τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την «διαφορετικότητα», και βάλανε και αυτά το λιθαράκι τους στο μηδενισμό των διακρίσεων με σκοπό να συμβάλουν στην συνύπαρξη όλων των κοινωνικών ομάδων, σε  ένα τεράστιο κομμάτι ύφασμα προτού ξεκινήσει ο αγώνας αποτυπωθήκαν από τα παιδιά του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας γράφοντας τα όνειρα τους, τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο, στο ημίχρονο παρακολούθησαν και συμμετείχαν στα μαθήματα αυτοάμυνας για άτομα με αναπηρία και όχι μόνο, από την  Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου Koei Kan Academy.   

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολουθήσε μπουφές στο αμφιθέατρο του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας στα παιδιά της Γέφυρα ζωής και της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου και τους ευχαριστούμε πολύ που άνοιξαν την αγκαλιά τους, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις που με μεγάλη χαρά θα της περιμένουμε.

Πολύτιμος συμπαραστάτης μας στην διάδοση αυτού του μηνύματος ο Σύλλογος Γονέων, αλλά και ο Διευθυντής του 2ου  ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας κ. Διονύσης Βυθούλκας  που αποδεικνύουν  για μια ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες. 

Ονειρευόμαστε και χτίζουμε ένα αισιόδοξο μέλλον, όλοι μαζί!!!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους παρευρέθηκαν και βοήθησαν με τον τρόπο τους να έρθει εις πέρας και αυτή η εκδήλωση !

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη σε κάθε μας δράση, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μελιδωνιάτη , την Υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού κ. Γιώτα Μαντζαβίνου, την κ. Βίκυ Νικολέα Υπεύθυνη του τμήματος ψυχολογίας & τους Δάσκαλους τους Μαθητές αλλά και τους Γονείς της Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου, που έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Translate »