Γέφυρα ζωής μία ιδιωτική πρωτοβουλία που μοιράζει χαρά!

19
Σεπ

Ευχαριστούμε την Fey Spanou από το feysstyle.gr για το ρεπορτάζ

www.feysstyle.gr 

Καλησπέρα σας, βρισκόμαστε στην γέφυρα ζωής μαζί με τον Πάρη  Nagual και τον πρόεδρο Διονύσιο Γουράνιο. Μιλήστε μας για την γέφυρα ζωής και τις δραστηριότητές της.

Καλησπέρα σας. Καταρχήν σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην γέφυρα ζωής. Μία δημιουργική φωλιά για παιδιά και νέους με αναπηρία. Λειτουργούμε εδώ και 6 χρόνια και γίνεται μία τεράστεια προσπάθεια να παραμείνουμε ενεργοί και να μπορούμε να δίνουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πάρη για αυτή του την πρωτοβουλία, να έρθει  και να εντάξουμε στα πλαίσια των μαθημάτων μας  το μάθημα paruba για άτομα με αναπηρία. Ο μοναδικός και βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε αυτά τα παιδιά να γυρίσουν λίγο πιο χαρούμενα στο σπίτι τους.

Πάρη μου  η γέφυρα ζωής  εκπαιδεύει ψυχαγωγεί στηρίζει. Εσύ είσαι  δίπλα σε αυτά τα παιδιά και δίνεις  την ψυχή σου.Αυτό που υποτίθεται ότι δεν είναι φυσιολογικό είναι 1000 φορές καλύτερο από αυτό που είναι .

Μπορούν να σε φέρουν αυτά τα παιδιά στα ώρια σoυ  με αυτή την αγνότητα που έχουν ;Και πόσο συναισθηματικά φορτίζεσαι μετά από ένα μάθημα μαζί τους; Δεν με φέρνουν ποτέ στα ώρια μου αυτά τα παιδιά . Πιο εύκολα μπορείτε να με φέρετε στα ώρια εσύ και ο κύριος Γουράνης παρά αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά είναι υπέροχα και είναι πιο φυσιολογικά από τον καθένα . Ξέρεις εγώ δεν έχω μάθει να αγαπώ στην ζωή μου γιατί βιώνω συνέχεια απόρριψη. Αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να σε απορρίψουν ποτέ. Ο πότε τι συναισθηματική φόρτιση να έχω, μόνο χαρά νιώθω!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κύριε Γουράνιε πόσο στηρίζει η κοινωνία όλη αυτή σας την προσπάθεια; Δυστυχώς η πολιτεία είναι απών όπως απών είναι και σε άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πρόνοια. Μακάρι να ενδιαφερθούν εμείς εδώ είμαστε . Έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί από την  γέφυρα ζωής  τις γιορτές ,τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα , ελπίζω κάποια στιγμή να περάσουν και ουσιαστικά και να μας βοηθήσουν να λύσουμε αρκετά προβλήματα  που μόνο εκείνοι μπορούν να λύσουν σε τέτοιους  χώρους που είναι καθαρά εθελοντικοί.

Πέρα από την γέφυρα ζωής Πάρη διδάσκεις και σε κάποιο άλλο χώρο για  ‘’ ιδιαίτερα παιδιά’’;Πριν από αυτό θα ήθελα να σου απαντήσω στην προηγούμενη ερώτηση σου και να σου πω ότι εγώ δεν περιμένω τίποτα και από κανένα . Είμαι άναρχος είμαι, Τσε Γκεβάρα. Πιστεύω μόνο στον εαυτό μου στα πόδια μου και στην δουλειά μου. Και εφόσον έχω μία δουλειά και συντηρούμε από αυτή, μπορώ να έρχομαι και να κάνω αυτά τα παιδιά χαρούμενα.

Ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει οργάνωση και χώροι δημιουργικοί για αυτά τα παιδιά αλλά και για το κάθε παιδί γενικότερα. Αυτά τα παιδιά όμως κλείνονται μέσα σε ένα σπίτι  όπως και αρκετοί ‘’ιδιαίτεροι ‘’ ‘ανθρωποι. Αυτά λοιπόν τα παιδιά και να θέλουν να τα βγάλουν από το σπίτι οι γονείς δεν έχουν που να τα πάνε. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον άλλον χώρ σαν την γέφυρα ζωής που να διαθέτη μία αίθουσα δραστηριοτήτων . Μακάρι να γίνουν και άλλοι τέτοιοι χώροι και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Νιώθω απόλυτος φυσιολογικά. Αυτά τα παιδιά εγώ δεν τα βλέπω όπως οι περισσότεροι άνθρωποι σαν να είναι ούφο! Το χω ζήσει αυτό που σου λέω. Βγαίνουν έξω σαν να είναι από άλλο πλανήτη. Αυτά τα παιδιά έρχονται να σε αγκαλιάσουν  χωρίς να περιμένουν απολύτως τίποτα. Είναι ανιδιοτελής αυτή η αγάπη.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της γέφυρας ζωής;O στόχος μας είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα ειδικό γυμναστήριο , έναν χώρο που αυτά τα παιδιά θα έρχονται θα γυμνάζονται θα διασκεδάζουν και θα κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Για αυτό και έχουμε σκοπό να κάνουμε διάφορα φιλανθρωπικά Gala και όλα τα έσοδα θα αποταμιεύονται για αυτό τον σκοπό. Μ ε τον Πάρη έχουμε σκοπό να κάνουμε πολλά πράγματα για αυτά τα παιδιά.

Από όσο γνωρίζω θα πάτε και θεσσαλονική , που φαντάζομαι ότι τα πράγματα εκεί είναι ακόμα πιο δύσκολα.Ο Πάρης πάει παντού. Πάει παντού όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη. Και μετά από δική του επιλογή χορεύει φιλανθρωπικά  για διάφορους σκοπούς και φυσικά για την γέφυρα ζωής . Εδώ και μία εβδομάδα ο Πάρης Κοντόπουλος είναι πρέσβης  καλής θελήσεως στην γέφυρα ζωής . Επίσης ο Πάρης έχει σκοπό να φτιάξει μία ομάδα τέτοιων παιδιών που θα παρουσιάζουν διάφορες χορογραφίες μαζί του σε κάποια φιλανθρωπικά events .Θέλει να δώσει σε αυτά τα παιδιά την χαρά της παράστασης , του χειροκροτήματος και της αγάπης που λαμβάνει εκείνος από τον κόσμο.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας και θέλω να σας πω πως το feysstyle θα είναι δίπλα σας και θα στηρίζει το κάθε σας βήμα με κάθε τρόπο. Διονύσιο Γουράνιος: Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι σαν εσένα σαν το χαμόγελο και την παιδεία σου και την ακομπλεξάριστη προσωπικότητα σου που μπήκες και χόρεψες και έπαιξες μαζί με αυτά τα παιδιά. Σας ευχαριστούμε και εσένα και τους συνεργάτες σου. Υγεία ευτυχία και μην ξεχνάτε είναι ωραίο να είσαι διαφορετικός.

photo: Κωνσταντίνος Ιωάννου

 

Leave a Comment

Translate »