ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ »

05
Δεκ

Δηλώσαν όσοι συμμετείχαν στην γιορτή της Γέφυρας Ζωής Αμεα την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι μια μέρα που θα αργήσουμε να ξεχάσουμε, είναι η μέρα που πραγματοποιήθηκε η 6η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση μας, για να αγκαλιάζουμε την μαγεία του να είσαι διαφορετικός, στην οποία φρόντισαν οι δικοί μας ήρωες να χαράξουν ανεξίτηλα στη καρδιά μας.… καθήλωσαν τους 300 και πλέον παρεβρισκομένους παρουσιάζοντας μονάχα ένα δείγμα των δυνατοτήτων τους σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου & προσέφεραν λίγη απ’ τη μαγεία της μοναδικότητας τους, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημαρχείο του Δήμου Χαϊδαρίου, Εν ολίγοις, μας μύησαν στο δικό τους ταξίδι δίνοντας ένα μάθημα ζωής σε όσους πιστεύουν ότι η αναπηρία είναι ανασταλτικός παράγοντας  κοινωνικοποίησης.

 

Κι όμως, η παραπάνω φράση δεν αποτελεί  λεκτική υπερβολή για εμάς διότι τα δικά μας παιδιά αυτό το απόθεμα καταφέρνουν να μεγεθύνουν καθημερινά, έχοντας αδήριτη ανάγκη να κερδίζουν το δικό τους καθημερινό αγώνα, έναν αγώνα ζωής… Ήταν η γιορτή των «παιδιών με αναπηρία » της Γέφυρας Ζωής που έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι μπορούν να δώσουν σε όλους εμάς χαρά και συγκίνηση για τα όσα μπορούν να προσφέρουν, έχοντας το σπάνιο χάρισμα της αθωότητας.

Και τι δεν είχε η γιορτή μας ! Στη μεγάλη οθόνη της αίθουσας βίντεο παρουσίασαν τις εθελοντικές δραστηριότητες των παιδιών στον πολυχώρο μας, που στεγάζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, πολύ κέφι και χαρά από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με την ψυχή τους στην παράσταση που τα ίδια έδωσαν, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι ικανότητες τους υπάρχουν πάντα και φανερώνονται σε όλους όταν υπάρχει αγάπη και προσφορά.

Η εκδήλωση δε περιορίστηκε μόνο στην παρουσίαση μέρους των δραστηριοτήτων του πολυχώρου των παιδιών της Γέφυρας Ζωής, καθώς πλαισιώθηκε και από τους αθλητές της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου  που μαζί με τα παιδιά μας παρουσίασαν μαθήματα αυτοάμυνας υπό τις οδηγίες του  Θεόδωρου Απατζή μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας, κάτοχος μαύρης ζώνης 6ο dan, που  φανερά συγκινημένος , τόνισε: Για άλλη μία φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς. Να γνωρίζετε ότι συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και κάθε χρόνο αυτό που όλοι προσπαθούμε είναι να προχωράμε μπροστά και να ανεβαίνουμε επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη»., Σας ευχαριστούμε και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής σας!! Και έρχονται πολλά ακόμα!! μαζί με την Γέφυρα Ζωής, Ακολουθήσαν χορευτικά δρώμενα από τον Pari Nagual Πρέσβη καλής θελήσεως του φορέα μας , προσφέροντάς μας ένα υπέροχο θέαμα Parumba, αλλά και Βραβεύσεις Προσώπων και Εταιριών που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια να κάνουμε λίγο καλύτερη τη ζωή αυτών των παιδιών με αναπηρία.

Ειλικρινά, για όλους εμάς η παρουσία όλων σας την βραδιά αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας έκανε να καταλάβουμε πως εκεί που το «δεν θέλω» και το «δεν μπορώ» αποχαιρετούν το στερητικό «δεν»… όλα μπορούν να συμβούν ! Αρκεί φυσικά, να υπάρχει βούληση, αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Τέλος, μετά τη λήξη της γιορτής υπήρξε μπουφέ και γλυκές δημιουργίες για τους καλεσμένους, αλλά και η δυνατότητα στήριξης της Γέφυρας ζωής αγοράζοντας οι παρεβρισκόμενοι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες φτιαγμένες από τα παιδιά μας.

Μας τίμησαν με τη παρουσία τους και τους ευχαριστούμε πολύ

Εκ μέρους Της Ελληνικής κυβέρνησης η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ,

Η βουλευτής Δυτικού Τομέα με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κα Αθανασίου Μαρία,

Η βουλευτής Δυτικού Τομέα του Συριζα κα Χαρά Καφαντάρη,

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας,

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός ,

Ο Προέδρος του Δημοτικού συμβουλίου Χαϊδαρίου Τσατσαρώνης Παναγιώτης,Οι Αντιδήμαρχοί Χαϊδαρίου, Ευμορφία Σάββα, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Εμμανουήλ Πετούσης, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω κοινωνικής Προστασίας  Ηλίας Μάνδρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αγίας Βαρβάρας Σωτηρόπουλος Δημήτρης, η Δημοτική Σύμβουλος Χαϊδαρίου Αγγελική Γκακά Ρηγάκη, η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη Εντεταλμένη  Σύμβουλος Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της Λευτέρη Καραντάνη και Μάρκο Ρενιέρη, η Αθηνά Μπόλη από το  Ζαχαροπλαστείο Αθηνά, ο Νίκος Αναστασόπουλος από την Top sound, Αναστασία Σαραντίδου wed steki radio, Marketing Manager Volkswagen Kosmocar Α.Ε., Αναστάσιος Κολλάρος, ο Διευθυντής καταστήματος Σκλαβενίτης Χαϊδαρίου Σπύρος Καλαμπόκης,o Μπίτσιος Βασίλης, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Χαϊδαρίου κ. Ιορδάνης Αντωνιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Χαϊδαρίου κ. Μάριος Χριστόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Αστέρα Χαϊδαρίου κ. Γιάννης Αρβανίτης, ο κ. Σοφοκλής Αλέπης μέλος του Δ.Σ. Π.α.σ.π.α., ο τ. Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Τάσος Βουρλούμης, η διαχειρίστρια του Haidari – Agenda κ. Δώρα Παπαγιάννη, η νεαρή δραστήρια συμπολίτισσα μας και εκπρόσωπος φιλοζωϊκού σωματείου κ. Βίκυ Μπενέα.

Ευχαριστούμε την κα. Μαρία Βαϊσμένου από την  Ομάδα Χέρια για τα δώρα που προσέφεραν στα παιδιά μας, τον Δήμο Χαϊδαρίου για την παραχώρηση του χώρου & επίσης το Τμήμα Ασφάλειας & το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

Ευχαριστούμε για την βοήθεια τους στην υλοποίηση της γιορτής
τις εταιρείες & τα καταστήματα : Top sound ηχητική κάλυψη, τον Δημήτρη Λαντζουνης, την Μαριάννα Διακομανώλη  Επαγγελματικές Φωτογραφίσεις, το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τον Φούρνο ΘΑΝΑΣΗ το Ζαχαροπλαστείο Αθηνά, το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό νερό, το Ζαχαροπλαστείο ΛΟΥΞ, & τον Φούρνο στάρι & Μέλι

Μέσα από την καρδιά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελόντρια μας Στέλλα Ζουλινάκη για την πολύ όμορφη παρουσίαση της γιορτής μας & τον χορηγό επικοινωνίας wed steki radio

Τέλος ειδική αναφορά και ευχαριστίες στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μελιδωνιάτη, την Γραμματέα Γιώτα Μαντζαβίνου, το μέλος του Δ.Σ. Βίκυ Νικολέα & τους εθελοντές μας που βοήθησαν με όλες τις δυνάμεις τους στην οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

 

Translate »