Συναντήσεις της Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ. με τον  Αντιδήμαρχο Παιδιού της Αγίας Βαρβάρας κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο

09
Ιούλ

Συνεχόμενες συναντήσεις  είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Παιδιού κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο στις 03/07/2020 καθώς και στις 08/07/2020 είχε με τον Πρόεδρο της Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. κ Διονύση Γουράνιο, ο οποίος δήλωσε μετά της συνάντησης  τους:  οι βάσεις έχουν μπει τα όνειρα είναι κοινά.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Παιδιού κ. Δημήτρη Σωτηροπούλο καθώς και το Δήμαρχο κ Λαμπρό Μίχο για την άμεση ανταπόκριση για μια κοινή πορεία
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδιού της  Αγίας Βαρβάρας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος  δήλωσε μετά την συνάντησή:  Η κοινωνία μας, είναι αρκετά δειλή ώστε να προφέρει λέξεις όπως αναπηρία και διαφορετικότητα, χωρίς να τις έχει ενδύσει με προκατάληψη και ταμπού.
Για εμένα, όμως, αυτές οι λέξεις, είναι βίωμα καθημερινό. Είναι ένας αγώνας να κλείσουν τα ρήγματα, που όταν διαπιστώθηκε η διαφορετικότητα του παιδιού μου, έθεσαν όλη την οικογένεια σε συναγερμό.
Ήμουν εγκλωβισμένος σε όσα μου έμαθαν για το “φυσιολογικό”, φοβισμένος ότι θα μου λείψουν πράγματα, όπως η επικοινωνία με το παιδί μου, το παιχνίδι μαζί του, κάποιο σπορ που ονειρευόμουν ότι θα κάνουμε μαζί. Έτρεμα στην ιδέα ότι κάποτε ίσως μείνει μόνο του στη ζωή και είχα τρομερή αμηχανία όταν βλέμματα συμπόνιας, περιέργειας ή και φόβου το κάρφωναν.
Ώσπου μέρα με τη μέρα, ανακάλυψα μαγικά κλειδιά προσπαθώντας να ξεκλειδώσω σιγά-σιγά το κόσμο του. Ήχους, χρώματα, δεξιότητες που δεν φανταζόμουν. Και τότε ένοιωσα ξαφνικά μικρός κι ανόητος μπροστά στην ευτυχία που αναβλύζει από την κρυμμένη ομορφιά! Και έγινα και εγώ, ένας “επίμονος κηπουρός” σε ένα “κήπο” με αλλιώτικα λουλούδια, τόσο μοσχομυριστά και σπάνια που δεν θα τα άλλαζες με τίποτε!
Με αυτές τις σκέψεις μπήκα σήμερα στο δημαρχείο για να συναντήσω εκπροσώπους της εθελοντικής οργάνωσης “Γέφυρα ζωής”, η οποία προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων σε παιδιά με αναπηρία και να ανταλλάξουμε σκέψεις για δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και να τις καταθέσουμε στον Δήμαρχο ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ, που είναι και αυτός ένας
“επίμονος κηπουρός” ο οποίος μπορεί με τη φροντίδα και την αγάπη του, να κάνει τα λουλούδια του “κήπου” να ανθίσουν. Όταν οι κώδικες επικοινωνίας είναι κοινοί, τότε τα μηνύματα μπορούν εύκολα να μεταδοθούν και να γίνει ο κόσμος μας ακόμη καλύτερος.

Leave a Comment

Translate »