ReLive Yourself 12: Αφιερωμένο στα Χριστούγεννα της διαφορετικότητας και της δημιουργικότητας

11
Δεκ

ReLive σημαίνει ξαναζώ. Ξαναζώ, ξαναζώ όλα αυτά που ξανά-ζήσαμε όλοι μας κατά τη διάρκεια του lockdown, στο σπίτι μας… Την επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό, την πρωτόγνωρη ηρεμία, την πολυτέλεια να μπορούμε να κάνουμε μια παύση, την «άνοιξη» της δημιουργικότητάς μας.
Όλα αυτά λοιπόν θέλουμε να συνεχίσουμε να τα υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ακόμη και τώρα που επιστρέψαμε σε μια «νέα» καθημερινότητα. Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός της σειράς από Zoom webinars, «ReLive Yourself». Ελάτε να τα υπενθυμίσουμε μαζί στους εαυτούς μας!

Το 12ο ReLive Yourself από την COCO-MAT έρχεται την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 11:00. Μαζί μας θα είναι η Gabriela Telekfalvi: Founder of Labyrinth of Senses | Sparks Founder of KINITRO NGO, Ο Διονύσης Γουράνιος: Ιδρυτής Εθελοντικού Πολυχώρου Δημιουργίας & Έκφρασης για παιδιά & νέους με Νοητική Υστέρηση – Φάσμα Αυτισμού «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» και η Νίκη Κυριάκη– που θα μας μιλήσει για upcycling κατασκευές.

Η συμμετοχή στο webinar είναι ελεύθερη, θα πρέπει όμως να κάνετε την προεγγραφή σας, απλά στέλνοντας email στο ELianou@coco-mat.com.

Συντονιστείτε στο ReLive Yourself πατώντας το παρακάτω link:
https://zoom.us/j/95716500453

Gabriela Telekfalvi

Η Gabriela Telekfalvi είναι η εμπνεύστρια του προγράμματος Labyrinth of Senses της ΑμΚΕ KINITRO. Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκπαιδεύσεων με μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης, οραματίστηκε ένα διαφορετικό μέλλον, όπου όλοι θα είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το εργαστήριο εξοικείωσης με την αναπηρία, Labyrinth of Senses το οποίο έχει ταξιδέψει σε 16 χώρες και έχει εκπαιδεύσει ήδη 17.000 ανθρώπους στη διαφορετικότητα και συμπερίληψη. Πιστεύει ότι αγκαλιάζοντας την ποικιλομορφία των ανθρώπων, θα βρούμε έναν ασφαλέστερο τρόπο στην αληθινή ευτυχία. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία KINITRO, ιδρύθηκε  με στόχο να θέσει νέα θεμέλια στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας μεθόδους Βιωματικής Μάθησης, όπως περιγράφονται από την Ε.Ε.. Πρόκειται για μία Πρωτοβουλία βιωματικής Εκπαίδευσης που με άξονα τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα, προάγει τη γόνιμη αλληλεπίδραση των μελών της κοινωνίας, καταρρίπτοντας στερεότυπα.

Διονύσης Γουράνιος

Ο Διονύσιος Γουράνιος, Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ.

Ο Διονύσης Γουράνιος γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Γονέας Παιδιού με Αναπηρία. Είναι ιδρυτής Εθελοντικού Πολυχώρου Δημιουργίας & Έκφρασης για παιδιά & νέους με Νοητική Υστέρηση – Φάσμα Αυτισμού «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.μεΑ.», μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος, & μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού EASPD. Προσωπικός του στόχος είναι να αλλάξει ο τρόπος, που βλέπουν οι άνθρωποι και η κοινωνία στο σύνολο της τους νέους με αναπηρία και να κατορθώσουμε να τους δουν ισότιμα, όπως ακριβώς τους βλέπουμε εμείς. Είναι γεγονός ότι εμπόδια υπάρχουν, όμως όλα, εν τέλει, ξεπερνιούνται με καλή διάθεση.  Συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ.», στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα με θέμα «Ανεργία των Νέων  Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον». Υπήρξε εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με θέμα τα άτομα με αναπηρία.

Νίκη Κυριάκη

Λίγα λόγια από τη δημιουργό:
«Ξεκίνησα την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων πριν αρκετά χρόνια, επειδή ένιωσα την ανάγκη να δημιουργήσω ένα κόσμημα ιδιαίτερο και μοναδικό. Μέσα στο χρόνο, αγάπησα το ανακυκλωμένο κόσμημα, που παίρνει μορφή, από ένα ύφασμα το οποίο δε χρησιμοποιούσα πια ή μαλλιά που είχαν περισσέψει από κάποιο πλεκτό. Σιγά σιγά αυτό το εξέλιξα σε ξεχωριστές δημιουργίες, φτιαγμένες με πολλή αγάπη και μεράκι. Χαίρομαι πολύ, όταν αυτές οι χειροποίητες δημιουργίες, από ανακυκλωμένα και οικολογικά υλικά, βρίσκουν ανταπόκριση από κοινό κοινής ιδεολογίας.»

Leave a Comment

Translate »